Att leva hälsosamt innebär olika saker för olika personer och vi har alla olika utgångspunkter för vad det ska handla om i våra egna liv. För vissa så är det viktigaste att man just tränar och äter hälsosamt, medan andra prioriterar att ha ett jobb som gör så att man mår så bra som möjligt. För andra personer så kan det vara att prioritera att umgås mycket med sina barn, med sina vänner och sin familj eller varför inte att se till så att det blir mycket tid över för att följa en tv-serie eller något annat som är lite ”slappt”?

Välmående när det kommer till att äta rätt och att röra på sig mycket är naturligtvis vad de flesta av oss tänker på när vi hör ordet ”hälsa”, men det är viktigt att komma ihåg att hälsa också har att göra med det psykiska välbefinnandet. Om man sköter allting som har med det fysiska välmåendet till perfektion så kanske man glömmer bort att se till att göra vad man kan för att må så bra som möjligt psykiskt. Inte sällan kan det bli så att man står inför en slags hälsohets där man är vältränad och får i sig bra mat, men där man glömmer bort själen och det psykiska välmåendet.

Slutsats

Hur ska man komma ihåg att ta hand om hela sig själv då? Det må låta enkelt, men i själva verket är det svårt att få till det. Vi har alla vardagliga bestyr att ta hand om och sedan är det allt det här med kosten och maten som vi prioriterar, men kom ihåg att ta er tiden för det själsliga livet och det psykiska välmåendet, för då blir det hela du som är välmående, från topp till tå!